25/03/2024 11:16:03
Tal com ho defineixen a Caloryfrio, “les estufes o calderes de pèl·lets són generadors de calor que fan servir pèl·lets de fusta premsada per a realitzar la combustió dins d'una cambra tancada”.
Aquesta opció de climatització s’està estenent cada cop més, i per això ens convé conèixer tant els seus avantatges com les avaries més comunes.
En primer lloc, les estufes de pèl·lets funcionen amb una font d'energia renovable: la biomassa en forma de pèl·let. Això vol dir que partim d’un combustible 100% renovable i, per tant, les emissions de CO₂ es redueixen notablement. En segon lloc, tenen un elevat rendiment energètic i un alt poder calorífic, de manera que escalfen l’aire de manera natural, radiant i homogènia. I, per acabar, els pèl·lets tenen un preu més competitiu i estable al mercat.
Per altra banda, però, hem de tenir en compte que les avaries en les estufes de pèl·lets són tan comunes com en qualsevol altre electrodomèstic. Tot i això, la seva tecnologia ha avançat per a fer-les més segures i, si prenem unes quantes precaucions, podem prevenir-les sense problemes.
Les causes de les avaries en les estufes de pèl·lets poden ser atribuïdes a errors humans o a un mal manteniment:
A CASA JOVÉ treballem estretament amb importants fabricants del sector com Lasian, Domusa Teknik i Ferroli com a Servei Tècnic Oficial. Per això el nostre equip tècnic compta amb professionals homologats experts en diversos models d’estufes de pèl·lets. Com a tals, reconeixem com a avaries més comunes els problemes amb la sonda del cos o amb el mòdul de connexió. A més, aquelles generades per l'aparell sempre es manifestaran a través d'alarmes al display.
En conclusió, les estufes de pèl·lets són aparells de climatització que aporten molts avantatges a la llar a un preu assumible. Al mateix temps, però, cal tenir present una sèrie de bones pràctiques que ens ajudin a evitar possibles avaries a llarg termini: és imprescindible fer un manteniment habitual i adequat del sistema, retirar les cendres i restes de la combustió cada pocs dies (com a mínim un cop per setmana), seguir les instruccions del manual quan aparegui qualsevol problema i mantenir un registre de les alarmes per tal que el servei d’atenció pugui identificar problemes recurrents.
I tu, tens una estufa de pèl·lets a casa? T’has trobat mai amb alguna avaria? Explica’ns-ho!