Servei tècnic de la teva llar 24 hores els 365 dies de l'any

Quina és la temperatura ideal per a casa teva?

20/11/2023 11:51:36

Sabies que una diferència d'un grau a la calefacció pot augmentar o reduir el consum energètic al voltant d'un 10%? Trobar la temperatura ideal de casa teva és la clau per a unir estalvi i confort aquest hivern. Aprèn-ne més aquí.

Quina és la temperatura ideal per a casa? És una pregunta que es fa cada canvi d’estació, però no hi ha una única resposta correcta. En realitat, el que coneixem com a “temperatura de confort” és aquella en què no sentim ni fred ni calor i varia a cada moment segons un ampli ventall de factors: l’hora del dia, el clima de la zona geogràfica, la humitat, l’aïllament de cada habitació, l’activitat que hi duguem a terme…

No conèixer-los i no adaptar la climatització en consonància pot generar incomoditat i, a més, una major despesa energètica que recau en la factura.

Tot seguit et presentem 3 consells molt senzills perquè tinguis sempre la temperatura ideal a casa.

 

1. Programa la calefacció segons el moment del dia

Segons l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), la temperatura ideal d’una casa es mou entre els 19 i els 21 ºC durant el dia, mentre que a la nit es recomana reduir-la a 15-17 ºC perquè no hi hagi excés d’escalfor a les habitacions.

La manera més senzilla d’assegurar-te que casa teva es manté sempre dins d’aquests barems és instal·lar un termòstat intel·ligent. Connectat als sistemes de climatització i a internet, s'encarrega d'escalfar o refredar en funció de l’ambient. Tot i que n’existeixen de mecànics, els digitals són els més comuns i eficients avui en dia. Els d’última generació, com un dels nostres termòstats intel·ligents, permeten programar la calefacció o l’aire condicionat a distància, des d’un mòbil o una tauleta, i en qualsevol moment. Coneix totes les funcions que ofereixen els termòstats intel·ligents al nostre blog.

Un dels avantatges més grans de programar la temperatura mitjançant un termòstat intel·ligent és que el consum es reajusta a cada franja horària, de manera que mai gastem més energia de la necessària i això es reflecteix a la factura del gas.

 

2. No encenguis i apaguis el sistema

Directament relacionada amb l’anterior, aquesta mesura també pot suposar un gran estalvi: cada vegada que encenem el sistema de calefacció, la caldera ha de fer un gran esforç per a posar-se en marxa i arribar a la temperatura ideal de casa, el que implica una despesa extra.

Mantenir una temperatura constant o amb poques variacions, anomenada temperatura de manteniment, és la millor manera d’evitar que les habitacions es refredin i el sistema hagi de treballar en excés.

 

3. Controla la humitat

Com dèiem al principi, la temperatura ideal de casa depèn de molts factors i un dels més importants és la humitat perquè afecta directament a la sensació tèrmica d’una sala al marge dels graus centígrads.

Es recomana mantenir la humitat de casa entre el 40% i 50%, ja que xifres més extremes poden tenir conseqüències per a la salut i ens poden dur a pujar o baixar la temperatura del termòstat quan, en realitat, no caldria. En aquests casos et pot ajudar molt un humidificador o un deshumidificador.

 

Tal com hem vist, mantenir una temperatura ideal a casa pot ser ben fàcil gràcies a uns pocs gestos. Especialment a l’hivern, i per assegurar-nos una major eficiència, t’aconsellem que abaixis les persianes o corris les cortines per a reduir la pèrdua d’escalfor. Mecanismes senzills com aquests et permetran estalviar entre un 20% i un 40% en calefacció.

I tu, ja poses en pràctica algun d’aquests consells? N’hi ha algun que no coneixies?

 
 

Sol·licitar assistència tècnica

Al teu servei les 24 hores els 365 dies de l'any

600 40 68 04

Horari d'atenció laborables de 9 a 19h

Descarrega't l'App de Casa Jové

© 2024 Casa JOVÉ - Tots els drets reservats
iPortal8 Eva Kdweb