Servei tècnic de la teva llar 24 hores els 365 dies de l'any

Com dur a terme el manteniment de l'aire condicionat

01/06/2023 11:46:04

S'apropa l'estiu i toca preparar la posada a punt de l'aire condicionat. Per això, és essencial fer un manteniment adequat. Des de CASA JOVÉ, amb 150 anys d'experiència en el sector de la climatització, t'oferim els millors consells per mantenir-lo en perfectes condicions.

Amb la pujada de les temperatures, s'acosta el moment de preparar-nos per posar en marxa l'aire condicionat. Davant la proximitat de l'estiu, comptar amb un sistema de climatització eficient i en òptimes condicions esdevé essencial per crear un ambient fresc i confortable tant a casa com a la feina. I la millor manera de garantir-ho és dur a terme un adequat manteniment de l'aire condicionat alhora que ens evitem possibles contratemps.

A continuació, et deixem alguns consells clau per preparar i mantenir l’aire condicionat en perfectes condicions durant la temporada de calor:

 

1. Mantingues net i en bon estat el teu sistema d'aire condicionat

Quan instal·lem un sistema d'aire condicionat, cal tenir en compte que el manteniment regular d'aquest és la millor manera de prevenir avaries i fallades. En fer-ho sovint, millorem el seu rendiment, n’allarguem la vida útil i propiciem que el consum sigui menor.

Per això, el primer pas serà netejar els filtres de la unitat interna de l'equip. Aquests filtres són responsables d'absorbir les partícules de pols i evitar que es dispersin a l'ambient. Per això no cal utilitzar productes especials, simplement pots utilitzar aigua freda i deixar que s'assequin a l'ombra. Compte! No els deixis prolongadament al sol perquè això podria generar deformacions al material i que els filtres no tornin a encaixar a l'split.

Com a experts en climatització, des de CASA JOVÉ et recomanem fer-ho almenys una vegada a l'any, encara que si fas servir el sistema també durant l'hivern, és aconsellable netejar els filtres amb més freqüència.

A més dels filtres, és important netejar la resta de l'split, parant especial atenció al desguàs. Evitar l'acumulació d'aigua en aquesta àrea a causa de l'evaporació és crucial, ja que pot provocar olors desagradables o acumular bacteris. Per aquest mateix motiu tots els tècnics de CASA JOVÉ apliquen, després de la revisió de l’aire, un bactericida desinfectant especial perquè no t’hagis de preocupar per aquesta problemàtica a llarg termini.

La unitat externa del sistema d'aire condicionat requereix un manteniment més minuciós pel fet que inclou el compressor, l'intercanviador o el refrigerant i, a més, sol trobar-se a la intempèrie. Per això, per norma general, es recomana que aquesta tasca la faci un professional. Tot i això, si la unitat exterior és accessible i no representa cap risc, pots utilitzar un aspirador, un raspall o una brotxa suau per eliminar la pols de les reixetes externes i que res bloquegi el pas de l'aire.

2. Revisa el circuit per evitar fuites

Un altre aspecte que no podem oblidar del manteniment de l'aire condicionat és revisar el circuit. Si sospites que l'aparell té alguna fuita de gas refrigerant, el millor és que et posis en contacte amb un tècnic especialitzat perquè solucioni el problema i faci una recàrrega de gas si cal.

3. Compta amb un servei tècnic de confiança

A CASA JOVÉ ens avalen 150 anys d'experiència en el sector, així que no dubtis en contactar amb nosaltres per obtenir assessorament i solucions personalitzades. Així garantiràs el rendiment òptim del sistema d'aire condicionat.

Recorda que un manteniment adequat no només millorarà l’eficiència de l'equip, sinó que també en prolongarà la vida útil i aportarà un ambient més confortable per a tu i els teus.

 

I tu, quants cops a l’any dus a terme algun dels passos que hem comentat? Explica’ns-ho!

 
 

Sol·licitar assistència tècnica

Al teu servei les 24 hores els 365 dies de l'any

600 40 68 04

Horari d'atenció laborables de 9 a 19h

Descarrega't l'App de Casa Jové

© 2024 Casa JOVÉ - Tots els drets reservats
iPortal8 Eva Kdweb