Servei tècnic de la teva llar 24 hores els 365 dies de l'any

Estalvia en calefacció amb les vàlvules termostàtiques de Danfoss

16/02/2023 09:51:27

Les vàlvules termostàtiques de radiador Danfoss permeten regular la temperatura de cada habitació, potenciar l'eficiència de la caldera i estalviar en calefacció. A CASA JOVÉ t'expliquem com.

Tens radiadors a casa? Si és així, pot ser que t’hagis trobat més d’una vegada amb què la calefacció es fa més necessària en unes parts i menys necessària en altres segons l’orientació, l’hora del dia o altres factors que afecten la temperatura ambient.

El fet d’ajustar individualment cada radiador pot comportar un substancial estalvi en calefacció perquè així gastem només l’energia que necessitem on i quan ho requerim. Malauradament, en moltes llars els radiadors venen equipats amb el que es coneix com a vàlvules de radiador manuals: aquestes depenen del fet que l’usuari les obri o les tanqui segons l’escalfor que vulgui, però si ens oblidem de fer aquest ajustament, s’acaba gastant més energia, el que és menys eficient i, per tant, es reflectirà en la factura final.

Què són les vàlvules termostàtiques de radiador?

Les vàlvules termostàtiques de radiador són la contrapartida més eficient en aquests casos, així com una solució senzilla i de qualitat. Es tracta de vàlvules autoreguladores que s'instal·len a l'entrada d'aigua dels radiadors per a controlar la temperatura d'una habitació.

Si vols conèixer tots els avantatges de les vàlvules termostàtiques de radiador, continua llegint!

Per què les vàlvules termostàtiques de radiador t’ajuden a estalviar en calefacció?

Com dèiem més amunt, una forma fàcil d’estalviar en calefacció és ajustar individualment l’energia que emet cada radiador de casa. Les vàlvules termostàtiques de radiador simplifiquen molt aquesta tasca perquè, de manera autònoma, mesuren la temperatura de l’habitació i adapten la potència calorífica del radiador en conseqüència. I quan la temperatura ambient arriba al nivell desitjat, la vàlvula es tanca per aturar el flux d'aigua i evitar que el radiador s'escalfi més del compte. Si, per contra, la temperatura seleccionada és superior a la de la cambra, la vàlvula obre el pas de l’aigua al radiador per augmentar-ne la temperatura.

Però això no és tot. La qualitat més destacable de les vàlvules termostàtiques de radiador és que són capaces de reduir la temperatura de retorn de l’aigua del circuit de calefacció. Si aquesta temperatura és inferior als 55 °C, la caldera comença a funcionar en mode de condensació i és en aquest moment que se’n dispara l’eficiència.

Les vàlvules manuals no aprofiten aquest fet i, per tant, la caldera només pot treballar en mode de condensació al voltant d’un 5% del temps, perdent així el potencial d’estalvi en calefacció. En canvi, com que les vàlvules termostàtiques es dediquen a mantenir baixa la temperatura de retorn, fan possible que la caldera funcioni en mode condensació fins a un 80% del temps. De fet, un bon moment per a incorporar les vàlvules termostàtiques és quan substitueixis la teva caldera, preferentment per una de condensació d’alta eficiència.

Quines vàlvules termostàtiques de radiador són millors per a estalviar en calefacció?

Hem vist que les vàlvules termostàtiques de radiador són sinònim de sostenibilitat i eficiència energètica. I una de les marques líders amb qui treballem en aquest aspecte és Danfoss, casa especialitzada en el desenvolupament d’una climatització més intel·ligent

En aquesta línia, Danfoss ofereix una àmplia gamma de vàlvules compatibles amb pràcticament tots els sistemes i condicions d'instal·lació. Per exemple, les vàlvules de radiador amb preajustament garanteixen una distribució òptima de l'aigua, mentre que les termostàtiques dinàmiques poden aportar fins a un 36% addicional d’estalvi en calefacció perquè també regulen l’excés de cabal del circuit. A més, ajuden a evitar sorolls dels radiadors i diverses avaries.

Un complement molt interessant per a disminuir la despesa són els capçals termostàtics de radiador de Danfoss, que t'ajudaran a optimitzar la calefacció de casa teva. I si prefereixes un major control de cada radiador, pots donar una ullada al termòstat intel·ligent independent del radiador DanfossEco o Danfoss Ally.

En tots els casos el resultat és més confort i un consum d'energia més baix.

Coneix a fons les vàlvules termostàtiques de Danfoss amb aquest vídeo.

Pots instal·lar-les a casa teva?

Recentment, la Unió Europea ha actualitzat la Directiva sobre l’eficiència energètica dels edificis. Arran d’aquesta decisió, els dispositius autoregulables per al control individual de cada habitació s’han tornat no només recomanables, sinó que fins i tot obligatoris, sempre que la instal·lació sigui viable des d’un punt de vista tècnic i econòmic. Així doncs, les vàlvules termostàtiques de radiador són la solució més senzilla i eficaç enfront de les noves normatives de la UE.

Aquesta regulació, a Espanya, es coneix com el RITE (Reglamento de Instalaciones Térmicas en los Edificios) i a CASA JOVÉ comptem amb tècnics certificats capaços d’assessorar-te i acompanyar-te durant tot el procés d’instal·lació. D’altra banda, el fet de ser Servei Tècnic Oficial de Danfoss aporta als nostres clients una garantia de qualitat i tranquil·litat.

Si vols aprofundir més en aquest tema, et recomanem que miris els consells que ens facilita Danfoss. També pots enviar un coreu electrònic a danfoss@casajove.com i et donarem suport en tot el que necessitis.

 

I tu, quin sistema de calefacció tens instal·lat a casa? Prens alguna altra mesura per tal de reduir la despesa energètica? Explica’ns-ho!

 

Sol·licitar assistència tècnica

Al teu servei les 24 hores els 365 dies de l'any

600 40 68 04

Horari d'atenció laborables de 9 a 19h

Descarrega't l'App de Casa Jové

© 2024 Casa JOVÉ - Tots els drets reservats
iPortal8 Eva Kdweb