Servei tècnic de la teva llar 24 hores els 365 dies de l'any

Com ajustar la pressió de la caldera

10/02/2023 09:25:46

Saber com funciona la pressió de la caldera i com restablir-la és crucial per al bon funcionament de l'aparell. T'ho expliquem perquè aquest hivern estalviïs i gaudeixis de la teva caldera sense sorpreses.

Quan parlem de sistemes de climatització, sobretot en els casos de gas i de condensació, la pressió de la caldera té una rellevància especial. I és que controlar-lo de manera regular és cabdal perquè l’aparell no ens generi cap imprevist quan més el necessitem.

Sabies que la pressió de la caldera pot canviar en funció de l'ús que li donis al llarg del dia? Mentre la caldera està en funcionament, puja per l’acumulació d’escalfor, mentre que quan està apagada, baixa.

 

Com comprovar i ajustar la pressió de la caldera

La forma correcta de comprovar la pressió de la teva caldera és amb l’equip en fred. Amb la caldera encesa, veuràs que a la pantalla o manòmetre hi apareixen una sèrie de xifres que indiquen el nivell de pressió de la caldera i la temperatura, mesurades respectivament en bars i en ºC.

És important que la pressió se situï al voltant dels 1,5 bars, mai per sota d’1 ni per sobre de 2. Si això canvia, es podria incrementar la despesa energètica o fins i tot arribar a causar una avaria si la situació es perllonga. Malgrat que l’1,5 és una dada general, et recomanem que revisis el manual del teu equip per assegurar-te de la pressió exacta que necessita.

L’ideal és mesurar la pressió un cop al mes i purgar els radiadors un cop a l’any.

 

Què pots fer si la pressió de la caldera és massa baixa?

En principi les calderes estan fabricades per controlar els salts de pressió mitjançant una vàlvula de seguretat. Quan l’aparell perd pressió excessivament, aquesta vàlvula es bloquejarà per a evitar avaries pitjors. Pots arreglar-ho recarregant el sistema amb aigua, per la qual cosa hauràs d’obrir a mà i gradualment la clau de pas. Torna-la a tancar quan la pressió de la caldera arribi als nivells adequats.

Si veus que la pèrdua és constant, això vol dir que hi ha una fuita i que cal reparar-la. Una causa possible és l’existència d’una entrada d'aire, el que es pot solucionar de manera senzilla purgant els radiadors.

 

Què pots fer si la pressió de la caldera és massa alta?

Quan la caldera de gas sobrepassa la pressió màxima, la vàlvula de seguretat de la calefacció s'obre per alliberar-la. Això passa perquè el got d'expansió de la caldera no pot absorbir l'augment de la pressió de l'aigua que hi circula.

Si veus que l’indicador de pressió d'aigua supera els 2 bars és que la vàlvula de seguretat podria estar fallant o que hi ha un mal tancament de les claus de càrrega. En tots aquests casos es recomana avisar a un tècnic qualificat perquè en faci una revisió.

 

En definitiva, si estàs fent servir la dutxa o la calefacció i veus que l'escalfament de l'aigua falla, pots repassar aquesta rutina, ja que és molt probable que es tracti d’un problema de pressió de la caldera. Si la problemàtica és més complexa o no saps què fer, no dubtis a trucar-nos i vindrem per a garantir que l’equip es troba en bon estat.

La teva caldera ha passat per alguna avaria recentment? La vas poder solucionar de manera autònoma o vas avisar un tècnic?

 

Sol·licitar assistència tècnica

Al teu servei les 24 hores els 365 dies de l'any

600 40 68 04

Horari d'atenció laborables de 9 a 19h

Descarrega't l'App de Casa Jové

© 2023 Casa JOVÉ - Tots els drets reservats
iPortal8 Kdweb