Servei tècnic de la teva llar 24 hores els 365 dies de l'any

Avantatges d'un bon manteniment de la caldera

07/11/2022 09:51:50

Un bon manteniment de la caldera té molts avantatges. L'estalvi, la tranquil·litat i un millor rendiment només en són alguns. Coneix quines revisions requereixen un tècnic i quines pots fer tu.

S’acosten els mesos de més fred i tenim una cosa clara: no volem sorpreses amb la caldera. Ara és quan més ens calen l’aigua calenta i la calefacció centralitzada. És per això que volem refrescar amb tu quins són els avantatges d'un bon manteniment de la caldera.
 
Ja sigui per evitar accidents, millorar l’eficiència de la caldera o allargar-ne la vida útil, tenir cura d’aquest electrodomèstic és vital, no només a l’hivern, sinó al llarg de l’any. Amb aquest objectiu ha de passar, periòdicament, per diverses comprovacions. Unes depenen d’un tècnic qualificat, mentre que d’altres —les més freqüents— les pots fer de manera autònoma.
 
La inspecció:
 • Comprovació obligatòria a càrrec de la teva distribuidora de gas.
 • El tècnic mira la instal·lació i tots els seus elements: l’estat de la caldera, el comptador, el conjunt de claus i gomes i les canonades.
 • Es realitza cada 4 o 5 anys.
 
La revisió:
 • A càrrec del servei tècnic oficial del fabricant de la teva caldera, ja que són els principals especialistes de cada aparell i els que coneixen millor els possibles problemes i solucions.
 • Constata el bon funcionament de l’equip i garanteix els recanvis originals de cada peça en cas necessari.
 • Segons el RITE (Reglament de les Instal·lacions Tèrmiques als Edificis), es duen a terme cada 2 anys. En el cas dels escalfadors d’aigua, cada 5. I en el cas de les calderes de gasoil, cada any.
 
Comprovacions regulars:
 • Purgar els radiadors.
 • Revisar els components elèctrics.
 • Assegurar el tancament de la vàlvula de combustible.
 • Estar pendent dels llums indicadors per a prevenir filtracions, vibracions estranyes o sorolls.
 • Comprovar els nivells d’aigua i combustió, el que recomanem fer cada dia.
 • Mirar la pressió i la temperatura de l’aigua, juntament amb la pressió del gas.
 
 
Quins avantatges té un manteniment de la caldera habitual?
 
Portar al dia el manteniment de la caldera ens assegura que el sistema té una combustió òptima i que treballa eficientment des d’un punt de vista energètic. Com a usuari, això té múltiples beneficis:
 
En primer lloc, per a la butxaca. Un aparell eficient és un aparell que ens estalvia diners cada final de mes perquè no utilitza més energia de la que necessita. Al funcionar correctament, sense sobreesforços dels components ni problemes de potència, també evita que l’haguem de tenir encès més temps del que cal.
 
En segon lloc, per al confort de casa. Tenir sempre clar l’estat de la teva caldera fa que no t’arribin sorpreses imprevistes, sinó que, per contra, t’assegures un servei de qualitat sempre que el necessitis.
 
 
A Casa Jové som servei tècnic oficial de grans fabricants com Chaffoteaux, Baetulenn, Fondital, Wolf i molts altres. I tu, quina caldera tens a casa teva? Amb quina regularitat realitzes aquestes revisions?
 
 

Sol·licitar assistència tècnica

Al teu servei les 24 hores els 365 dies de l'any

600 40 68 04

Horari d'atenció laborables de 9 a 19h

Descarrega't l'App de Casa Jové

© 2023 Casa JOVÉ - Tots els drets reservats
iPortal8 Kdweb